AMINO KELPO-0
AMINO KELP-0 Organinė trąša, sudaryta iš didelio kiekio aminorūgščių, peptidų ir jūros dumblių ekstrakto. Aminorūgštys ir dumbliai yra „tobula pora“, nes dėl tarpusavio sinergijos produkto poveikis yra dar geresnis nei atskirų šių komponentų. Produkto veikliosios medžiagos yra aktyvios būsenos, lengvai ir greitai pasisavinamos.
Dumblių ekstraktas turi eliciatorių, polisacharidų, manitolio, betaino, florotaninių (saugo nuo UV), algino, vitaminų, mineralų, maisto medžiagų, kurie aktyviai veikia augalus nuo sudygimo iki derliaus vystymosi. Polisacharidai skatina dygimą, šaknų augimą, gerina augalų atsparumą, padidina azoto (N) ir kt. maisto medžiagų įsisavinimą, baltymų sintezę, sustiprina chlorofilą, pagerina dirvožemio biologinį efektyvumą ir naudingų mikroorganzmų veiklą. Betaine esantys osmolitai „užrakina“ vandenį ląstelių viduje ir neleidžia jam išeiti esant nepalankioms augimo sąlygoms. Macrocystis pyrifera dumblių ekstraktas skatina fenolių susidarymą augaluose. Fenoliai yra antibakterinės, antivirusinės, antiuždegiminės medžiagos, kurios padeda augalams patiems apsisaugoti nuo įv. infekcijų. Sudėtyje esantis didelis kiekis natūralių augimo hormonų, (giberalinų, citokininų ir kt.) skatina ląstelių dalijimąsi, pailgėjimą, palengvina augimą ypač kritiniais tarpsniais. Dumblių naudojimas gerina ir vaisų kokybę, turi įtakos jų skersmens vienodumui.
Trumpos grandinės peptidai atsako už augalų savisaugą į aplinkos stresą, hormonų (IAA, CK) metabolizmą, mikroelementų ir cukraus transportavimą. Ilgos grandinės peptidai yra kaip paviršiaus aktyvi medžiaga ir kaip organinių medžiagų telkinys dirvožemyje.
Amino rūgštys padeda sušvelninti nepalankių aplinkos sąlygų įtaką augalams, skatina regeneraciją. ‘AMINO KELP-O’ sudėtyje yra išskirtinai didelis kiekis amino rūgščių. Jų gausa suteikia daugiau garantijų veikiant augalus platesniam neigiamų aplinkos faktorių diapazonui. Jos paspartina maistinių elementų įsisavinimą, skatina augimą, gerina derėjimą ir kt.
SUDĖTIS (fizikinė-cheminė charakteristika) |
Kiekis |
Matavimo vnt. |
||||
Suminis azotas (N) |
5,20 |
% |
||||
Amonio azotas (NH4) |
0,20 |
% |
||||
Organinis azotas (Norg) |
5,00 |
% |
||||
Suminis fosforo pentoksidas (P2O5) |
0,23 |
% |
||||
Suminis kalio oksidas (K2O) |
0,24 |
% |
||||
Cinkas (Zn) |
7,44 |
mg/kg |
||||
Sausosios medžiagos |
43,00 |
% |
||||
Organinės medžiagos |
27,60 |
% |
||||
Organinė anglis (Corg) |
16,00 |
% |
||||
Organinės anglies ir suminio azoto santykis (C/N) |
3,10 |
- |
||||
Jūros dumblių ekstraktas (Macrocystis pyrifera) |
25,00 |
% |
||||
Laisvosios aminorūgštys |
9,00 |
% |
||||
Bendrosios aminorūgštys |
31,20 |
% |
||||
Produkto sudėtyje esančių amino rūgščių profilis (%) pagal gamintojo pateiktus produkto aprašo duomenis |
||||||
Alaninas |
3,7 |
Lizinas |
1,3 |
|||
Argininas |
0,04 |
Metioninas |
0,3 |
|||
Aspartiko rūgštis |
1,2 |
Ornitinas |
1,8 |
|||
Glutamiko rūgštis |
4,0 |
Fenilalaninas |
1,0 |
|||
Glicinas |
6,1 |
Prolinas |
3,8 |
|||
Hidroksilizinas |
0,1 |
Serinas |
0,01 |
|||
Hidroksiprolinas |
1,6 |
Treoninas |
0,01 |
|||
Histidinas |
0,1 |
Tirozinas |
0,6 |
|||
Izoleucinas |
0,4 |
Valinas |
1,3 |
|||
Leucinas |
1,7 |
- |
- |
|||
*Nepageidaujamos priemaišos (mg/kg sausosios medžiagos) |
||||||
kadmis (Cd) |
<1,0 |
varis (Cu) |
<1,0 |
|||
švinas (Pb) |
<1,0 |
arsenas (As) |
<0,2 |
|||
gyvsidabris (Hg) |
<0,5 |
nikelis (Ni) |
<1,0 |
|||
chromas (Cr) |
<1.0 |
Salmonella spp. |
25 g. - nėra |
|||
šešiavalentis chromas (Cr VI) |
<0,5 |
Escherichia coli |
<10 ksv/g |
|||
cinkas (Zn) |
7,44 mg/kg |
Enterococcaceae |
<10 ksv/g |
|||
*Tirta akredituotoje ECOCHEM S.P.A laboratorijoje ir neviršija leistinų kiekių. Pateikta pagal A.2.3.1.6 indentifikavimo numerį.
PRIEŠ NAUDOJIMĄ ATIDŽIAI PERSKAITYKITE PRODUKTO ETIKETĘ!
Produkto forma: rudos spalvos skystis.
Produkto pH: 7,0-8,0.
Indentifikavimo Nr.: A.2.3.1.6 - Skystasis produktas su augalinėmis ir gyvūninėmis aminorūgštimis.
NAUDOJIMO REKOMENDACIJOS
Tinka naudoti įvairiems lauko, šiltnamio augalams, daržovėms, vaismedžiams.
Naudojimo norma: 300-500 ml produkto maišant su 100 ltr. vandens. Didinant vandens kiekį, proporcingai didinama ir produkto norma. Didžiausia rekomenduojama ‘AMINO KELP-O’ norma 1 hektarui yra 3,0-5,0 ltr., atskiedžiant su 1000 ltr vandens. Purškimo metu naudojant mažesnį kiekį vandens, produkto norma, skirta 1 hektarui, taip pat proporcingai sumažinama. Produkto naudojimo normos apskaičiuojamos pagal standartinį 1000 ltr. vandens kiekį, skirtą 1 hektarui apdoroti.
Augalai |
Purškimų skaičius |
Purškimo laikas |
Rapsai |
2-3 |
Prevenciškai (nuo šalčio, karščio), stiebo augimo tarpsnyje, žydėjimo pabaigoje. |
Cukriniai runkeliai |
2-3 |
Kai lapija uždengia žemę, esant poreikiui naudojama ir vėlesniais augimo tarpsniais. |
Dekoratyviniai augalai |
2-4 |
14 d. po persodinimo, kartoti, priklausomai nuo poreikio, kas 2–4 savaites. |
Vejos |
2-4 |
Sudygus daugumai sėklų, po to kartoti, priklausomai nuo poreikio, kas 2–4 savaites. |
JAVAI |
||
Kviečiai, miežiai |
2-3 |
Prevenciškai (nuo šalčio, karščio, su herbicidais, kt.), krūmijimosi tarpsnio pabaiga, vėliavinio lapo tarpsnyje. |
Kukurūzai |
2 |
Augalai 6-8 lapų tarpsnyje ir po 3 savaičių. |
DARŽOVĖS |
||
Kopūstai, brokoliai, špinatai, salotos |
Kas 2-3 sav. |
10 d. po pasodinimo, kartoti kas 2-3 savaites. |
Morkos, svogūnai, česnakai |
5-7 |
10 d. po pasodinimo, kartoti kas 10-15 dienų. |
Pupos, žirniai |
3-4 |
5-7 tikrieji lapeliai, prieš žydėjimą, grūdų formavimosi pradžioje. |
Agurkai, melionai, moliūgai, arbūzai |
Kas 10-15 d. |
10 d. po pasodinimo, kartoti kas 10-15 dienų. |
Bulvės |
3-5 |
Augalai 10 cm aukščio, žydėjimo pradžia, pilnas žydėjimas, po žydėjimo. |
Pomidorai, čili, baklažanai |
3-5 |
5 d. po persodinimo, prieš žydėjimą, vaisiaus formavimosi pradžia, po derliaus nuėmimo. |
VAISIAI |
||
Obuoliai, kriaušės, svarainiai |
4-6 |
Vegetatyvinis atsinaujinimas, žydėjimas, žiedlapių kritimas, vaisių vystymasis, vaisių spalvos keitimasis. |
Kaulavaisiai, citrusiniai vaisiai |
4-6 |
Ankstyvas žydėjimas, vaisių formavimosi pradžia, vaisių augimas, kartojama kas 10-15 d. |
Braškės |
5-6 |
Nuo ankstyvo dygimo/augimo iki derliaus nuėmimo, kas 2-3 savaites. |
Vynuogės |
4-5 |
Vegetatyvinis atsinaujinimas, prieš žydėjimą, uogų/vaisių vystymasis. |
Uogos |
5-6 |
Ūglių augimas, prieš žydėjimą, uogų vystymasis, spalvos pasikeitimas. |
Produktas naudojamas prevenciškai arba atstatant streso paveiktus augalus. Rekomenduojama naudoti siekiant didesnio, kokybiškesnio derliaus arba vyraujant sausrai, šalčiui, temperatūrų svyravimams, druskingumui, krušai, esant šviesos trūkumui, padidėjusiai ultravioletinei spinduliuotei (UV), esant neigiamam ozono poveikiui, taip pat kai augalai pažeisti augalų apsaugos produktų, žaladarių, ligų ar tiesiog sunkiai auga. Gali būti naudojamas kartu su augalų apsaugos produktais, trąšomis ir kt., atsižvelgiant į atskirų produktų etiketės rekomendacijas.
Prieš naudojimą įsitikinkite, kad purškimo įranga yra gerai išplauta!
Maišymas su kitais produktais
- ‚AMINO KELP-O‘ suderinamas su dauguma trąšų, augalų biostimuliatoriais, chelatais ir augalų apsaugos produktais (*pastaba: naudojant su augalų apsaugos produktais ir ankstyvose veislėse, bet kokiu atveju patartina prieš naudojimą iš anksto išsibandyti nedidelį kiekį).
- Prieš maišant būtina atsižvelgti ir į kitų produktų rekomendacijas, nurodytas etiketėje.
- Nemaišyti daugiau nei 3 produktus.
- Naudojant produktus su Siera (S) ir Variu (Cu), būtinai iš anksto (prieš tai) išsibandykite.
- Nemaišyti bakelyje su aliejais ir nitro dariniais (DNOC, dinokapu ir kt.).
- Klopiralidas sumažina selektyvumą.
LAIKYMAS
Produktą laikykite originalioje pakuotėje, gerai vėdinamoje patalpoje. Imkitės būtinų priemonių, kad išvengtumėte atsitiktinio produkto išmetimo į kanalizaciją, vandens telkinius, sugedus konteineriams arba perpylimo sistemoms. Laikyti atokiau nuo atviros liepsnos, karštų paviršių ir uždegimo šaltinių. Saugokite produktą nuo tiesioginių saulės spindulių. Laikykite toliau nuo nesuderinamų medžiagų, stiprių oksidatorių.
Laikymo temperatūra: remiantis turimomis žiniomis, produktas yra stabilus jei tinkamai laikomas normaliomis sąlygomis. Venkite šiluminių smūgių, nes gali sukelti kristalizaciją. Todėl produkto nelaikykite >30° temperatūroje ir < 4 °C temperatūroje, nes būtų sudėtingiau jį naudoti dėl padidėjusio klampumo. Laikui bėgant gali susidaryti nedidelės nuosėdos, nepakenkiančios produkto kokybei. Pakuotę ir produkto likučius šalinti pagal galiojančius teisės aktus.
Galiojimo laikas: 3 metai. Pagaminimo data: žr. ant pakuotės.